vrijdag, januari 29, 2010

There's something fishy about ING

Deze week ontving ik een e-mailbericht dat wel afkomstig leek van de ING-bank, maar dat niet was. Een geval van phishing dus. Maar pogingen om dit aan de ING te rapporteren liepen spaak.

Phishing is internetfraude. Bijvoorbeeld in de vorm van een e-malibericht dat vermomd is als een officieel bericht, bedoeld om de gebruiker om de tuin te leiden om zodoende gevoelige informatie van de gebruiker te ontfutselen. Een groot probleem, zeker voor internetbankieren, waar toegang tot je geld niet geblokkeerd wordt door een metersdikke stalen kluisdeur maar door een fröbelig wachtwoordje.

Banken koketteren liever niet met veiligheidslekken, ook niet als die lekken niet aan henzelf te wijten zijn. Informatie over phishing is dus wat weggeborgen in de veilige krochten van de website waar toch nooit iemand komt. Maar door deze Fritzl-methode dragen banken juist aan die onveiligheid bij en blijven hun klanten ongeïnformeerd en potentiële slachtoffers van het incredible phishing monster en... en... nou ja dat dus.

Na lang zoeken op de ING-site om het geval ergens te melden, besloot ik dan maar in godsnaam gewoon contact op te nemen. Maar een e-mailadres vinden bleek onmogelijk. Wel een formulier, maar dat leidde tot de melding dat mijn browser niet ondersteund werd. Hee, we hebben het hier wel over allmighty Firefox!

Dan maar bellen (ik had die dag niks beters te doen). Weet je wat bleek? De ING heeft een contract met Microsoft en daarom is de website niet volledig toegankelijk voor andere browsers dan Internet Explorer!

Tsssss!

Labels: ,

i

Apple onthulde deze week een nieuw model van de iPhone.



Apple is keer op keer in staat gebleken functionaliteit te reduceren tot de essentie. Vandaag presenteerde zij hun nieuwste gadget:

De i

De i is de ultieme gadget: een leeg object, of beter - niets. Wat overblijft: i. De gebruiker. De mens zonder gadget. Met deze vondst van Apple is het definitieve eindpunt bereikt van een technologische wedloop die begon met de walkie-talkie.

Labels:

woensdag, januari 20, 2010

Niet zo trots op Nederlands

Penelope Marchena, de seksbom die door Trots Op Nederland is ingezet om het gebrek aan sexappeal van Rita Verdonk nog enigszins te compenseren, heeft met taalfouten aangegeven niet zo trots op het Nederlands te zijn.

Toen deze taalfouten op de website denhaagistrotsopnederland.nl verschenen, duurde het niet lang voor er een disclaimer op de website verscheen:

Door een vergissing van de webmaster is eerst de ongecorrigeerde beta versie van de, door Penelope telefonisch doorgegeven, informatie naar de site ge-upload. Hierdoor is ten onrechte het beeld ontstaan dat Penelope een aantal taalfouten zou hebben gemaakt. Deze komen echter geheel voor rekening van de webmaster. Wij danken de heer Stolker van HP De Tijd dat hij ons hierop attent heeft gemaakt.

Maar wie is die webmaster eigenlijk? Juist, Penelope herself!

Wie nog niet overtuigd is, kan haar Twitteraccount bewonderen en haar ruime interpretatie van het Groene Boekje:

19 jan - Van 0 naar 100. Je moet het eizer smeden als het heet is. Nu ook Hyves
19 jan - Als je je ogen opend en ziet wat er werkelijk aan de hand is in Nederland zul je vanzelf genezen
19 jan - Gefeliciteert Tilburg!

Taalfouten maken is niet erg, maar wees er dan tenminste trots op!

Labels: ,

zondag, januari 03, 2010

Godfried Bomans krijgt eigen planetoïde

Schrijver Godfried Bomans (1913 - 1971) krijgt zijn eigen planetoïde. De Internationale Astronomische Unie heeft de voordracht deze maand goedgekeurd. De 23404 Bomans is ontdekt door de Amerikaanse astronoom Tom Gehrels en bevindt zich tussen Mars en Jupiter.

Bomans: "Ik wist dat er iets in de lucht hing. Ik heb er dus op gewacht. Eerst kwam er niets en toen weer een poosje niets, maar daar was het dan toch. En toegegeven, ook met een slechte treinverbinding ernaartoe is zo'n planeetje een prachtig bezit. Niet om er te wonen, maar om er af en toe naar te kijken."

Labels: ,