donderdag, april 26, 2007

Al Gorea

Je hoort maar weinig mensen zeggen dat het zo'n lekker weer is. Het warme weer heeft een kille kant gekregen, door het doom-scenario dat Al Gore ons voorschotelde.

Afgelopen woensdag bereikte ons het bericht dat er een aarde-achtige planeet is gevonden, in het sterrenbeeld Weegschaal, niet verder dan zo'n 20 lichtjaar van ons verwijderd. Dat is zowat om de hoek!

Met de huidige technieken is het al bijna mogelijk deze planeet te bereiken in 30 jaar tijd, waarbij voor de reiziger zelf de tijd nog veel korter duurt. Versnellen tot de lichtsnelheid zal ongeveer een jaar in beslag nemen, daarna vertraagt de tijd dermate ("algore-ritmisch"), dat zeer grote afstanden bijna ongemerkt overbrugd kunnen worden. Je bent er voor je het weet.

De planeet heeft een aangename temperatuur en waarschijnlijk een atmosfeer en mogelijk water. Stel je eens voor: a brandnew world!

Nu Al Gore ons duidelijk heeft gemaakt dat het ons hier te heet onder de voeten wordt, doemt het nieuwe Eldorado dus alweer op: Al Gorea.

Well, I dreamed I saw the silver
Space ships flying
In the yellow haze of the sun,
There were children crying
And colors flying
All around the chosen ones.
All in a dream, all in a dream
The loading had begun.
They were flying mother nature's
Silver seed to a new home in the sun.
Flying mother nature's
Silver seed to a new home...

Labels: , ,