zondag, april 08, 2007

Geen cola voor Jezus

Als Jezus in een speelfilm een colaatje nuttigt, welke partij zou dan protesteren? Het Vaticaan of the Coca Cola Company?

De speelfilm 7 km da Gerusalemme (7 kilometer van Jeruzalem) van Claudio Malaponti gaat voorlopig niet in première omdat de Italiaanse divisie van Coca-Cola met juridische stappen dreigt.

De producent gaat daarom de gewraakte scène schrappen, hoewel hij niets van de kritiek begrijpt. "Ik heb een diep-religieuze film gemaakt".

In de film komt een Italiaanse reclamemaker in de woestijn van Israël Jezus tegen en geeft hem een lift. Deze stapt in, doet zijn veiligheidsgordel om, aanvaardt dankbaar een blikje cola en drinkt het gretig leeg. "Mijn God, wat een getuigenis", zegt de reclamemaker daarop.

De paus was niet tegen de scène met de cola. Hij hoopt dat de film bijdraagt aan de liefde voor Jezus en aan de rijkdom van zijn boodschap.

Burp!

Labels: ,

2 Reacties:

Blogger Frans zei...

Wat een bericht op de vroege paasmorgen om 6:35 AM! De Heer is zojuist verrezen, hij zal wel een droge mond hebben en dan gaat zo'n colaatje er natuurlijk wel in.

"That hit the spot", zou Samuel L. Jackson zeggen.

11:16 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ik snap het wel, met 1 blikje cola in zijn hand kan Jezus natuurlijk de hele wereld cola geven! Als hij een hamburgertje erbij doet gaat de mac ook over de kop!

2:55 p.m.  

Een reactie posten

<< Home