dinsdag, september 26, 2006

Opsporing vergezocht

Ik kijk vanavond naar Opsporing Verzocht, het AVRO programma waarbij de hulp van de kijker wordt ingeroepen om onopgeloste criminele zaken op te lossen. Een goed programma. Te zien zijn zedenmisdrijven en overvallen.

Er wordt ook een filmpje vertoond waarin een echtpaar uit een speelgoedwinkel twee spelcomputers stelen. Kijk, en dan gaat het programma toch echt te ver.

Ik vind het stelen van een spelcomputer niet zo ernstig, dat het leven van de daders daarvoor overhoop gehaald hoeft te worden, door hun gezichten zeer duidelijk in beeld te brengen. De daders keken of het winkelpersoneel niet oplette tijdens hun actie en checkten ook of het alarm werkte. Toen dat niet het geval was, liepen ze met de spelcomputers de winkel uit. De winkel had duidelijk de beveiliging niet op orde.

De schade van de winkel zal miniem zijn in vergelijking met de schade die het echtpaar nu oploopt. Waar is de grens? Ik vind dat daders op tv alleen getoond moeten worden als zij slachtoffers maken en die slachtoffers getraumatiseerd of vermoord zijn.

Straks worden daders al op tv getoond als zij zich schuldig maken aan het toepassen van het LIFO systeem in supermarkten.