maandag, oktober 09, 2006

In de ban van de ring

Wanneer een ster al zijn brandstof verbruikt heeft en wil doven, zakt het onder zijn eigen zwaartekracht in elkaar. Als de ster meer dan vijf zonmassa's bevat, ontstaat er een explosie waarna er een zwart gat in het centrum overblijft. Een zwart gat is een oneindig klein punt met oneindig hoge dichtheid.

Als het zwarte gat snel genoeg roteert, zal er geen punt maar een ring ontstaan. De ring is oneindig dun, maar de opening heeft wel bepaalde afmetingen. Mogelijk kan de opening in deze ring het zicht bieden op een ander universum dat aan de andere kant van de ring ligt.

Als het andere universum een stervend universum is, waar de energievoorraden zijn uitgeput, kan een intelligente levensvorm via het ontstane gat energie uit ons universum opslokken. Ons universum zal energie verliezen, tenzij een held zich bij het gat durft te wagen om de ring te destabiliseren en doen imploderen.

De (lichtelijk verzonnen) waarheid is soms vreemder dan de fantasie. Het scenario lijkt op dat van In de ban van de ring waar Sauron de rol van de intelligente levensvorm op zich neemt.

Bekijk de trailer.