woensdag, september 16, 2009

De Israëlconnectie van Wilders

Met de kopvoddentax vernietigt Wilders dat wat hij zegt te willen beschermen: de Nederlandse cultuur.

Mijn moeder droeg vroeger een hoofddoekje. Veel Nederlandse vrouwen droegen vroeger hoofddoekjes. Roodkapje droeg een hoofddoekje. Maria droeg een hoofddoekje. Kortom: hoofddoekjes zijn net zo islamitisch als blauwe ogen nazistisch zijn!

De Israël-connectie

Toen de jeugdfoto van Wilders in het nieuws kwam, was de analyse dat hij zijn haar nu blond verfde om zijn Indische afkomst te verhullen. Een slechte analyse. Veel belangrijker is dat de foto Wilders in zijn natuurlijke habitat toont: een kibboets in Israël, samen met zijn vrienden, die er eerder uitzien als joodse strijders dan als druivenplukkers.

Wilders heeft van zijn zeventiende tot zijn negentiende in Israël gewoond en in de afgelopen vijfentwintig jaar heeft hij, naar eigen zeggen, zo'n veertig maal Israël bezocht, waar hij o.a. Ariel Sharon en Ehud Olmert ontmoet heeft. Wilders heeft Ariel Sharon als een van zijn voorbeelden genoemd, een premier die aangeklaagd is vanwege oorlogsmisdaden. Wilders wilde oorspronkelijk verhuizen naar de Joodse staat en het is dus niet uitgesloten dat hij daarheen vertrekt zodra het hier te heet onder zijn voeten wordt.

Wilders, Israël-fan, kan als spreekbuis van Israël beschouwd worden. De politiek van Israël: verdeel en heers, is Wilders op het lijf geschreven: elke toenadering met de islam is uit den boze. Voor Israël zou zo'n toenadering internationaal begrip voor Palestina betekenen en daarmee het verlies van de bezette gebieden inluiden. Er zijn voor Israël religieuze gronden om voet bij stuk te houden. Waarom maakt Wilders zich druk om Obama's toenaderingsspeech in Caïro? Is dat van belang voor Nederland of voor Israël? Wilders als strijder voor een religieus dogma in ons kikkerlandje, wat zouden PVV-stemmers daar van vinden?

Ondertussen wordt Nederland te grabbel gegooid door het kweken van anti-islamitische sentimenten. En als ons land vernield is, licht Wilders zijn hielen om in Israël met onze belastingcenten mooi weer te spelen.

P.S. Trouwe lezers kennen me wel beter natuurlijk. Maar het leek me wel geinig om Wilders met zijn eigen retoriek te bestrijden. Dat was dus niet zo moeilijk...

Labels: