dinsdag, april 22, 2008

Marsch

Mijn hang naar oubolligheid en mijn liefde voor astronomie hebben elkaar gevonden, nu Isis en ik elke avond een poging doen het radiohoorspel Sprong in het heelal, het Marsmysterie af te luisteren.

Het hoorspel werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Nederland op de radio uitgezonden. Tegenwoordig staat het hoorspel op 20 cd's. Het hoorspel laat een expeditie horen die ondernomen wordt vanaf de maan naar Mars (iets wat de NASA op het punt staat te gaan doen), met een vloot van ruimtescheepjes die met elkaar via radio communiceren. Er is één onbetrouwbaar individu in het clubje, te weten Francis Whittaker (meteen al als zodanig in te schatten vanwege zijn heimelijke stemgeluid). De verwarring is compleet als bandopnamen als werkelijke radiosignalen geïnterpreteerd worden.

Luister naar een stukje Sprong in het heelal:









Verder dan dit zijn we nog niet, want we vallen steeds in slaap. Dus moeten we elke avond dezelfde cd opzetten, om 15 minuten later opnieuw in slaap te vallen. Zo duurt de reis naar Mars wel heel lang, en neemt het realistische proporties aan.

Voorlopig blijft het Marsmysterie nog een mysterie.

Labels: ,