maandag, september 04, 2006

Hyperdimensionaal e-mailen

Een gedachtenspinsel of realiteit? Misschien is het in de toekomst mogelijk hyperdimensionaal te e-mailen. Het idee is dat er meerdere, misschien zelfs oneindig veel universa bestaan, die vlak naast elkaar liggen, elk een beetje anders dan de andere, zogenaamde parallelle universa. Door gebruik te maken van de quantum-eigenschappen van ruimte en tijd zouden we in contact kunnen komen met deze universa. We zouden op die manier de capaciteit van ons eigen internet-netwerk kunnen uitbreiden door internetverkeer uit te besteden aan netwerken in parallelle universa die vlak naast ons liggen en op minieme variaties na volkomen identiek zijn aan het onze.
Zo kan een e-mail tussen verzender en ontvanger een paar keer zijn overgesprongen naar een ander universum. Het is zelfs mogelijk dat verzender en ontvanger zich niet in hetzelfde universum bevinden. Omdat de universa nagenoeg identiek zijn, zal dat in de meeste gevallen niet tot problemen leiden. Toch zou het kunnen voorkomen dat de variaties merkbaar zijn.
Zo zou een verzender een liefdesverklaring naar een ontvanger willen sturen, maar op het laatste moment besluiten om niet op de verzendknop te drukken. De kans bestaat dat de ontvanger de liefdesverklaring toch ontvangt, omdat die liefdesverklaring afkomstig is van de verzender in een parallel universum.