donderdag, augustus 31, 2006

12 of 13 poppetjes?

Ik ziet het even niet... ik tel er 12, maar na verschuiven zijn het er 13. Help!

4 Reacties:

Blogger Frans zei...

Ik word hier helemaal gek van! Ik snap er totaal niets van.

9:17 a.m.  
Blogger Felix zei...

Ik ben er geloof ik uit. Het is inderdaad om gek van te worden. Het doortrapte zit 'm erin dat het van die eenvoudige poppetjes lijken, maar eigenlijk zit er een erg slimme truc achter. Je ogen tellen de poppetjes en in dat geval tel je eerst 12 en dan 13. Maar eigenlijk zou je de lichaamssegmenten moeten tellen en dat aantal blijft gelijk. Na verschuiven zijn bepaalde poppetjes iets langer geworden en hebben zo het verdwenen 13e poppetje in zich opgenomen. De poppetjes staan vertikaal zo opgesteld dat elk poppetje op een andere plek in z'n lichaam wordt doorsneden. Ook staan de poppetjes horizontaal zo opgesteld dat bij het verschuiven dat 13e poppetje gekannibaliseerd kan worden.

5:10 p.m.  
Blogger Babs zei...

Een poppetje heeft op een gegeven moment een half hoofd (links), zit het daarin? Heel grappig gedaan en ik snap er ook niets van!

10:42 p.m.  
Anonymous Barbara zei...

Als de plaatjes heel nauwkeurig vergelijkt, zie je volgens mij het volgende:

Op het plaatje met 12 heeft het linker mannetje meer haar, de tweede heeft een langer lijf, de derde een langere broek, vier heeft een langer voorhoofd, vijf een langere broek (bovenste deel), bij zes zie je wat meer schouders, zeven heeft langere benen, acht andere ogen (die is heel leuk! Soms is het z'n neus, soms z'n ogen), negen meer buik, tien meer schoenen, elf een echte mond en twaalf een langere broek en bovenbeen.

Als je die onderdelen allemaal samenvoegt, krijg je weer een volledig mannetje.

5:02 p.m.  

Een reactie posten

<< Home