donderdag, juni 29, 2006

Verdonk

Gisteravond en nacht en debat gevolgd over de omstreden brief die door Hirsi Ali getekend moest worden voordat zij haar paspoort kon houden. Ze hebben tot half zes vanmorgen doorvergaderd, maar rond drie uur verloor ik het bewustzijn.
Wat wil je, wat is er lekkerder dan in je warme veilige bedje te zien hoe anderen worstelen met woorden en er uiteindelijk de onvermijdelijke versprekingen ontstaan waarop een kabinet kan vallen of een minister moet opstappen? Een beter slaapmutsje is er niet.
Ik geloof dat de meerderheid van Nederland voor Verdonk is ("eindelijk eens wat duidelijkheid in de politiek", inderdaad sinds '40-'45 niet meer voorgekomen), dus het is nogal gewaagd wat ik hier ga zeggen, maar droeg al langer in het geheim Verdonk geen warm hart toe. De manier waarop ze spreekt en redeneert, voorspelt niet veel goeds over haar intelligentieniveau en wat is er dan makkelijker om een rechte lijn te volgen?
Verdonk beschouwt zichzelf als een 'iron lady', gezien haar onwil om toe te geven dat haar eerdere onderzoek van 48 uur te kort en onzorgvuldig zou zijn geweest. Zo'n knieval zou de volgende dag namelijk in de koppen van de krant staan en dan is haar reputatie van ijzeren dame wel van de baan. Die dwangmatige drang tot reputatiebehoud komt haar nu waarschijnlijk duur te staan. Want dat was de oorzaak om zo snel tot een uitspraak te komen toen en de oorzaak van de regels in de brief die Hirsi Ali moest ondertekenen. Ze zit zichzelf dus steeds dwars. Ze heeft waarschijnlijk iets te bewijzen dat sterker is dan haar gezonde verstand. Het heeft alle schijn van gesublimeerde seksuele frustratie. Heeft ze eigenlijk ex'en die weten wat er in haar onderbuik afspeelt?

Ik voel in mijn onderbuik dat het vandaag een mooie dag gaat worden.

Labels:

3 Reacties:

Blogger Babs zei...

Ik hoop dat het op een kabinetscrisis uitdraait. De VVD heeft al gezegd: als Rita weg moet, dan stappen we allemaal op. Nou van mij liever vandaag als morgen!
Maar als er nieuwe verkiezingen komen, staat de PvdA er niet zo gunstig voor op het moment en om een eventueel centrum links kabinet te krijgen hebben we die toch echt nodig.

Groetjes!

11:15 a.m.  
Blogger Frans zei...

Verdonk is inderdaad een IJzeren Dame. En niet van roestvrij staal. Haar imago begint steeds meer rotte plekjes te krijgen. Ze zegt dat ze duidelijk is, maar volgens mij verwart ze duidelijkheid met koppigheid. Kortzichtig, trots, niet in staat om met kritiek om te gaan. En ze is ambitieus, ze meent dat het land ermee gediend is wanneer zij het hier voor het zeggen zou hebben. En voor dat grote goed wil ze zich graag inzetten. De Tank heeft het spelletje helemaal door. Ze heeft de slag om het lijsttrekkersschap binnen de VVD verloren, de komende maanden zal ze in de schaduw staan van Mark (my words) Rutte, begin 2007 is ze het zat om de tweede viool te spelen en dan omarmt ze die vreemde pruikendrager. Na een korte en hevige strijd verkrijgt ze de macht over de Groep Wilders, en gesterkt door de opiniepeilingen, gaat ze verkiezingen in. Om daarin glansloos ten onder te gaan. Als Oranje en Neurenberg, als Varus in het Teutenburgerwoud (De Tank kent zijn klassieken!). Rita, we zullen je missen.

12:25 p.m.  
Blogger Frans zei...

Die onderbuik van jou die weet wat - kabinet gevallen!

10:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home