vrijdag, maart 14, 2008

Trots op files

Het is alweer lang geleden dat Rita Verdonk een van de speerpunten van haar nieuwe partij, Trots op Nederland, presenteerde. Dit speerpunt was: oplossing van het fileprobleem in trots Nederland. Wat is er sindsdien gebeurd?

Haar aanpak van het fileprobleem was vanaf het begin al vernieuwend en controversieel. Ze zou het fileprobleem bestrijden, door: een denktank van wijze mensen bijeen te brengen die het fileprobleem zou onderzoeken.

Een unieke aanpak. Want welke minister heeft ooit adviseurs om raad gevraagd? Een aanpak om trots op te zijn. Hoewel Rita geen goed woord over had voor de ministers in het nieuwe kabinet die bij aanvang van de regeerperiode advies gingen inwinnen -alsof ze geen visie en inzicht van zichzelf hadden-, is haar aanpak van een geheel andere orde.

Aanstaande 3 april is het zover. Dan wordt haar politieke beweging in beweging gezet. Niet links, niet rechts, maar recht door zee. Okee, ze vond Mark Rutte niet rechts genoeg, maar ze was wel recht voor haar raap met die uitspraak. Dat dan weer wel.

En het moet maar eens afgelopen zijn met die dubbele paspoorten en dubbele loyaliteiten. Maak eens een keuze! Of je bent voor Marokko, of voor trots Nederland, kijk dat is helderheid. Met diezelfde helderheid probeerde Rita haar lidmaatschap voor de VVD te behouden, toen ze haar plannen voor een nieuwe partij bekend maakte. We leven toch in een vrije samenleving? Maar nee hoor, ze moest gedwongen haar lidmaatschap afstaan. Waar is de vrijheid van de burger gebleven?

Maar dan nu de oplossing voor het fileprobleem. Er is helemaal geen probleem, als we er maar trots op zijn! Want zeg nou zelf: files zijn een aanwijzing dat het goed gaat in ons land. Iedereen kan zich een auto veroorloven. En iedereen werkt. Tel uit je benzineaccijns winst! En de file op zaterdag geeft aan dat we genoeg geld overhouden om ons interieur te bemeubelen. Zijn we dan zo materialistisch geworden? Welnee, op zondag fileren we met z'n allen naar familie en schoonfamilie. De file vertegenwoordigt onze materiƫle en immateriƫle levenswijze. Zo trots als een pauw zijn we d'r op!

Labels:

7 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

De speerpunten zijn:
Je werkt om te leven niet om belasting betalen.
Belastingen afschaffen doet het altijd goed (rond verkiezingstijd)
en
Je bent geen ondernemer geworden
om full-time formulieren in te vullen.
Geen belastingen en formulieren meer, wat heeft het leven nog voor zin (voor boekhouders)?

12:56 p.m.  
Blogger Felix zei...

Ik lees tussen de regels door dat je zelf boekhouder bent, anoniem. Je werkt om te leven, niet om belasting te betalen. Maar je betaalt belasting om te leven. Ik ben geen ondernemenr geworden om full-time formulieren in te vullen. Maar ik heb wel formulieren ingevuld om full-time ondernemer te worden.

Gaat gaat zoals altijd om het evenwicht, of, om in jouw terminologie te blijven, de balans tussen debet en credit.

3:03 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ben ook benieuwd naar het standpunt over criminaliteit: als je tasjesdieven per ongeluk beschadigd krijg je dan:
- gevangenisstraf of in ieder geval jaren vervolging
- een onderscheiding + premie
Maar even naar Schiphol op 3 april. Kaartje is maar 75 euro en je krijgt ook nog jazz voor de keizen!

3:55 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

keizen = kiezen

3:56 p.m.  
Blogger Felix zei...

Het feestje wordt gegeven in de Passenger Terminal. Geen Schiphol, maar Boothol: aan het IJ. Schiphol zou te gevoelig liggen en bovendien te brandgevaarlijk.

4:28 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Poging tot discussie mislukt. Nieuwe poging:
Ow, Boothol om de discussie over bootvluchtelingen aan te slingeren? Er worden op 3 april meteen een paar bootvluchtelingen teruggestuurd of verwelkomt (en meteen ingeburgerd).

3:39 p.m.  
Blogger Felix zei...

Of ingeburgerd en teruggestuurd. Dat zal ze leren!

4:09 p.m.  

Een reactie posten

<< Home