zaterdag, augustus 18, 2007

Bokito-affaire nu ook in Engeland

Early advantageVanmorgen is uit het taallaboratorium van de BBC Muzzy ontsnapt. Muzzy is een groenharige gorilla die na jarenlange training de Engelse taal machtig werd. De gorilla genoot bekendheid dankzij organisatie Early Advantage die de aap exploiteerde voor een tv-reclame. In deze reclame werden taalprogramma's voor peuters en kleuters aangeprezen. De aap werd een rolmodel voor kleintjes en was het levende bewijs dat zelfs de stomste domkoppen een vreemde taal konden aanleren.

muzzyDe BBC waarschuwt ouders en kinderen, wanneer zij Muzzy tegenkomen, de aap niet te benaderen, maar onmiddellijk het taalinstituut Early Advantage te bellen. "Muzzy kan in blinde razernij ontsteken, wanneer woorden niet juist worden uitgesproken."

Carla Broodzinger, de roodharige actrice die op de Nederlandse televisie het taalprogramma aanprees, vroegen wij om een reactie. Carla: "Het zou jammer zijn als door dit incident de cursus Muzzy in een kwaad daglicht wordt gesteld. Het unieke taalprogramma is ontwikkeld door de BBC, toonaangevend op het gebied van taalcursussen. Peuters en kinderen hebben de opmerkelijke gave een taal veel sneller op te pikken dan volwassenen. Veel kleuters spreken al Engels en nee het zijn geen Engelse maar Nederlandse kinderen en zij hebben dat allemaal spelenderwijs geleerd dankzij Muzzy!"

De jacht op Muzzy is geopend. Wordt het beest afgeschoten, dan heeft het taallaboratorium van de BBC nog één groene gorilla achter de hand, Druzzy. Helaas heeft deze aap een sterk Schots accent.

Labels: ,